søndag den 31. marts 2019

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn

De fleste er nok bekendt med, hvor godt det er at bedrive lystfiskeri på Fyn og ved de omkringliggende øer. Vi har masser af gode fiskepladser ved både åer, søer og ikke mindst, langs vore mange fine kyster.
Det mærkes også på den store søgning af lystfiskere, der kommer hertil fra både ind- og udland. Det skyldes ikke mindst det store arbejde der er blevet lagt i at renovere vores vandløb og det faktum at der hvert år bliver sat masser af små havørreder ud ved vore kyster.
Jeg sælger fiskegrej fra 2-Biz i Odense til vores tyske forhandlere i hovedsalig Nordtyskland, Slesvig-Holsten, Hamborg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern og Berlin. Der er altid stor interesse og spørgelyst fra dem og deres kunder om de gode fiskepladser på Fyn.
Der findes en rigtig god bog, der hedder De 117 Bedste Fynske Fiskepladser – den foreslår jeg altid at købe, da den også udgives på tysk. Den bør du naturligvis også have i arsenalet.
Bogen dækker det meste af Fyn samt omkringliggende øer. Der er dog liiige et par pladser, som ikke er beskrevet i bogen og som personligt nyder godt af, og hvor der ofte står fisk og venter.
Her får du 3 gode (men ofte oversete) fiskepladser på Fyn.

1. Kertemindebroen mod Nyborg (Odensevej)

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn
Nærmest lige i centrum af Kerteminde, er der lavet en fin trappe ned til vandet langs broen. Når tidevandet trækker ind eller ud af fjorden, kan der her svær så stærk strømføring som i en elv.
Er du fluefisker, er det en stor fordel at du behersker underhåndskastet, da der ikke er meget plads til overhåndskast.
Fisk dybt, da fiskene er ved bunden i den stærke strøm. Vanddybden er mellem 3-6 meter. Når der “vendevand” (altså strømstille), går fiskene højere op i vandet og spredes ud over hele området.
Det er en rigtig fin forårsplads, hvor du på den årstid har rigtig gode chancer for at fange blanke og livlige havørreder.

2. Modsatte side af Kertemindebroen mod Nyborg (Odensevej)

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn
På modsatte side, er der en smal kant på soklen af broen som man kan gå ud på (i venstre side af billedet).
På spidsen af denne er også strømkanten. Når strømmen føres ind i fjorden, kaster man langs med strømkanten. Ofte står fiskene i den rolige side af strømskellet, hvor de kan stå i læ og spare på kræfterne, og farer så ind i strømmen når fødeemnerne og agn bliver ført forbi.

3. Hindsholmvej “Feddet”

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn
Næste sted er Feddet, som ligger kun 2 km mod nord på Kertemindes Nordstrand.
Du kører ud til camping pladsen og på højre side af vejen kan du køre lige ned til vandet.
50 meter fra hvor sommerhusene starter, er der et tangbælte, der starter næsten inde fra land og strækker sig hen til den første badebro. Der er rigtig leopardbund med både sten og tang.
Selvom det er et kort stræk, er det altid værd at besøge.
Langs med det første sommerhus, er der et drænudløb fra de bagvedliggende marker. Der kan her være stærk strøm, som i en større bæk – noget havørrederne åbenbart finder sig rigtigt godt tilfreds med.
Det er vigtigt at pointere at du IKKE skal gå ud i vandet – huggene får du nemlig ofte at mærke de sidste 3-10 meter ind mod kysten.

4. Gabet “Lodshuse”

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn
Ca. 12 km nord fra “Feddet” på Hindsholmvej, ligger Gabet ved indsejlingen til Odense Fjord.
Du kører nordpå mod Mesinge – her drejer du til venstre mod Dalby bugten/Gabet.
Som du kan se på billedet, er der en bro ud til lodsbådene – her må du IKKE fiske, men gå 5-10 meter ud på broen og se bundforholdene an. På dage med roligt vejr, kan man ofte se hvor fiskene står.
Kun 3-5 meter fra kysten er der et kraftigt fald på bunden, der er blevet skabt af strømmen. Her i tangkanten kan fiskene gemme sig og fare ud i strømmen når føden bliver ført forbi.

5. Modsatte side af Gabet ved Lodshuse

5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn
Her anbefaler jeg du fisker fra broen og ca. 30 meter over mod fyrtårnet på modsatte side af Gabet.
Fra broen og ind mod fjorden – ca. 100 meter.
Du behøver ikke at kaste langt ud. Jeg har bedst erfaring med at få havørreder her når strømmen er udgående, men det er måske bare mig. Det er i hvert fald et godt sted, der kaster mange gode og store fisk af sig. Bare husk IKKE at gå ud i vandet, da det skræmmer fisken væk. Også her falder huggene tæt på kysten.
Og så er stedet, i sig selv, simpelthen bare HELT fantastisk om foråret.

Et godt råd

Jeg skal ikke lære dig at fiske, men husk altid på at bevæge dig roligt og velovervejet når du færdes på kysten.
Går du på stenet område, så gå forsigtigt. Ofte er der være brammer af opskyllet tang – gå på det i stedet for på stenene. Lyden af sten, der skurer mod hinanden, forplanter sig langt ud i vandet og er du fluefiskeri, som jeg, kan vi ikke kaste så langt som spinnefiskerne.
Det er ærgerligt at have skræmt fiskene lige udenfor vores rækkevidde 😉
Det var 5 tip fra mig til dig. Små, men overkommelige fiskestrækninger, som man kan få en dejlig dag til at gå med.
Rigtig god tur ønsker jeg dig.
KNÆK & BRÆK
Artiklen 5 fantastiske OVERSETE fiskepladser på Fyn blev først publiceret på FluefiskeriKursus.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du har taget beslutningen om at prøve fluefiskeriet. Hvilken stang bør du så vælge?

Du har taget beslutningen om at prøve fluefiskeriet. Hvilken fluestang bør du så vælge?   Ja grundlæggende er der egentlig 3 typer. En-hå...